Een animatie maakt je verhaal, boodschap of uitleg begrijpelijker en luchtiger. Probeer maar eens.

Grijp de aandacht

Met een animatie kun je op originele wijze de aandacht op de boodschap vestigen. Een animatie is opmerkelijk en maakt nieuwsgierig. Animaties zijn vooral zinvol als je iets hebt uit te leggen en waarbij de verbeelding van de kijker ertoe doet. Het plaatje en praatje versterken elkaar op een positieve en begrijpelijke wijze. Animaties zijn in veel gevallen goedkoper dan film omdat je niet met de camera naar locaties hoeft te crossen en geen kosten hoeft te maken voor acteurs. Teamenzo werkt met een programma dat het personaliseren van characters mogelijk maakt. Dus, als jij zelf niet voor de camera wilt verschijnen, maken we een character van je. Heel handig. Je kan – als je dat wilt – zelf de voice-over inspreken. Anders regel ik dat wel voor je. Ik ken genoeg professionals.

Video afspelen

Hoe leg je eenvoudig uit wat het voordeel is van een online personeelsdossier? Fontissimo kiest voor een duidelijke animatie.

Video afspelen

Belangrijke boodschap voor grote bedrijven en instanties bij calamiteiten. Met BICS PRO alle veiligheidsinformatie bij de hand

Video afspelen

Hoe maak je van je collega’s vrijwilligers? Door ze een prikkelende en wervende animatie te mailen. Succes verzekerd. 

Video afspelen

Een elevator op video ken je al, maar diezelfde pitch kan ook als animatie worden ingezet. Dan ben je nog opmerkelijker.

Video afspelen

Bosmans Project Inrichting kiest een animatie om scholen te informeren bij de inrichting van een nieuw schoolgebouw.

Video afspelen

HO-HO-HO wat is dat? Een animatie-kerstkaart? Jazeker. Stimulanz e-mailt een originele ‘kaart’ naar haar relaties.

Is een animatie niet te kinderachtig?

Een animatie is geen tekenfilm. Het is eigenlijk een opmerkelijke en luchtige manier om iets te vertellen of onder de aandacht te brengen. Een animatie-personage is geen pratende pop maar een middel om mensen naar jouw boodschap te laten luisteren. Een animatie is sympathiek en zelden saai. Je kan een voice-over, ondertiteling, geluiden en achtergrondmuziek toevoegen om de animatie meer body te geven. Er is wel een ‘maar’: de boodschap moet pakkend zijn anders haken kijkers snel af. Dus schrijven we eerst het script en dan pas kleuren we de plaatjes.

Wat zijn de mogelijkheden?

Teamenzo werkt met een standaard online animatie-programma. Het programma is eigenlijk een grote database vol met personages, achtergronden en props. Personages kunnen van outfit veranderen of postuur en het mooie daarvan is dat je een look-a-like van jezelf kan maken. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid om zelf beeldmateriaal toe te voegen. Zelfs foto’s (zie animatie BPI). Wat niet kan is bijvoorbeeld een outfit van een uniform wijzigen of een beweging willen die niet is voorgeprogrammeerd. Maar dat mag de pret niet drukken.

Daarnaast doet Teamenzo ook een beroep op Krijl Creatie. Johan Krijl is een professional op gebied van whiteboard animaties.
Als je iets goed wil uitleggen kan een animatie duidelijker overkomen dan een traditionele film. Kijk hier maar eens en oordeel zelf.

HEB JE INTERESSE EN WIL JE JOUW IDEE EENS BESPREKEN?

JABADABADÓÓÓÓ

uitnodiging